Time: 12:50 for 13.00-17:00
CoDA UK is holding its next business meeting which is open to members from all the national meetings and representatives of regional groups.
Join us online/by phone to discuss national CoDA business and share news from your groups. Group Service Representatives (GSRs) are able to vote on any motions proposed.
The meeting will follow the successful recent format of 10 minutes per agenda item, with 30 second shares from each member before a vote is taken, if one is required. Please note that there may not be enough time in the meeting to go through any written reports in detail so we ask all members to come prepared, having read the reports and agenda items in advance, so that we have time for questions, and sharing and reflection during each agenda item.
If your group or region has an item of business you would like to bring to this meeting, you would like to nominate yourself for a service role, or you’re a member in service who is providing a report to the meeting, please download and complete this form, and email it to firstname.lastname@example.org by Friday 23rd July, to enable the Chair and Temporary Proposal Secretary to put together the agenda and circulate it in advance of the meeting. Details of the confirmed agenda and papers will appear below on or around 31st July 2021.
How to join the meeting:
The meeting is open to all members, not just GSRs, using the Zoom details below.
Join Zoom meeting
Meeting ID: 857 1637 8916
Or dial on one of the numbers below
+44 330 088 5830, +44 131 460 1196 , +44 20 3481 5237,
+44 20 3481 5240, +44 20 8080 6591, +44 20 8080 6592
|Agenda Item||Start Time||End Time|
|1 Welcome, moment’s silence, Preamble, 12 Steps, 12 Traditions, 12 Service Concepts and sharing guidelines. Reminder of 30 second time out with serenity prayer if anyone requests. 20 mins||1 PM||1:20 PM|
|2. Request for a member to take minutes and agreement on how this will be done (see agreed proposals below) 10 mins||1:20 PM||1:30 PM|
|3. Introductions and Feelings check with meetings info from General Service Representatives (GSRs) and AOB requests from any attendee who wishes to have an issue discussed that isn’t on the agenda. 20 mins||1:30 PM||1:50 PM|
|4. Voting entity established and appointment of a spiritual timekeeper 5 mins||1:50 PM||1:55 PM|
|5. Matters arising from 19th June minutes – are there any questions arising from these? 10 mins|
2-year service period for service roles 10 mins
|1:55 PM||2:15 PM|
|6. Reports and updates from members in service circulated in advance – are there any questions arising from these? 10 mins|
a. Sponsorship report
b. Treasurer’s report
|2:15 PM||2:25 PM|
|7. Items raised by the Treasurer|
a. Zoom Pro subscription and payment 10 mins
b. Funding for new meetings 10 mins
|2:25 PM||2:45 PM|
|15-minute break||2:45 PM||3 PM|
|8. Service positions available – discussion and votes|
a. Secretary – role description and nomination attached 10 mins
b. Literature Secretary – role description and nomination attached 10 mins
c. Treasurer – role description attached; nominations required 10 mins
d. Signatories on CoDA bank account – discussion required 10 mins
e. NSC Sponsorship Rep 10 mins
|3 PM||3:50 PM|
|9. To register CoDA UK NSC with HMRC as a small, unregistered charity 10 mins||3:50 PM||4 PM|
|10. Discussion of roles and relationships between the NSC and the LSER/Regions 10 mins||4 PM||4:10 PM|
|11. AOB 35 mins||4:10 PM||4:45 PM|
|12. All to agree actions onscreen so minutes can be circulated straight away 10 mins||4:45 PM||4:55 PM|
|13. Close – Promises and long form Serenity Prayer 5 mins||4:55 PM||5 PM|
The following agreed proposals from recent NSC meetings may guide us in our service:
20th March 2021 NSC meeting
Agenda item 1 – That the minutes to NSC meetings be limited to the proposals/ votes only and relevant committee member’s reports detailing business information e.g. Treasurer’s Report/ PI/ Hospitals and Institutions.
The minutes will include ‘dissenting voices’ which will be specifically relayed to the secretary after the vote; the comments will be attributed to the member who made them.
Abstain – 0
Against – 0
In favour – 15 – motion carried
5th December 2020 NSC meeting
Agenda item 15 – For this and the next NSC meeting we go with a majority vote i.e. the total of the in-favour votes is greater than the sum of the against and abstentions. The total of the votes is based on how many people are in the meeting and eligible to vote. Abstentions are made as members don’t have the confidence to make a yes or no decision
so need to be accounted for.
Abstain – 1
Against – 0
In favour – 9 Motion carried
5th December 2020 NSC meeting – Agenda item 7
Propose that when discussions diverge away from the agenda item, the Chairman can clarify with the sharer the new discussion point and raise it as an independent AOB item added to the end of the meeting or a sub-
committee to discuss the item and report back to the NSC.
Abstain – 2
Against – 0
In favour – 8 – motion carried